Saunan kattokuituvalaisin

Saunan kattokuitusarjalla voidaan valaista ja korostaa laudetta, seinäpaneeleita, kiuasta tai kiukaan takana olevaa sisustuskivi- tai koristekiviseinää. Sijoittelusta riippuen kattovaloilla saadaan aikaan hyvin erilaisia sisustus- ja valaisuvaihtoehtoja. Lähelle seinäpaneelia sijoitettu valo korostaa paneelin sävyä ja pontteja saaden tilan näyttämään suuremmalle. Varsinkin teräväponttisilla sts paneeleilla lähelle seinää sijoitettu kattokuituvalaisin tuo hienon varjoefektin paneelin ponttiin.

Keskemmälle saunaa sijoitettuna valo antaa hyvän käyttöturvallisuutta lisäävän yleisvalon.

Tähtitaivas saunaan

Saunavalaisin käy hyvin myös upean tähtitaivaan luomiseen oman saunan kattoon. Pienilläkin 1+7 kuitusarjoilla saadaan jo näyttävä kattovalaistus. Kattokuituvalaismia löytyy varastosta 1+4, 1+7 ja 1+10 kuituisina, eri kuitupituuksilla. Saunan kattovaloja voidaan valmistaa myös erikoistilauksesta jolloin niihin saadaan haluttu määrä kuituja ja vaikkapa näyttävä revontuliefekti.

 

Saunan kattokuituvalaisinsarjat

Täydellinen, asennusvalmis sarja sisältää projektorin, kuitunipun, lukkorenkaat ja kiuaslinssin. Kuitu on halkaisijaltaan 2 mm paksua, kiuaskuitu 4 mm. Jokainen sarja sisältää yhden kiukaan päälle tulevan kuidun ja halutun määrän muualle kattoon tulevia kuituja. Kuitumäärät ja -pituudet ovat:

  • 1+4 -kuituinen kattovalaisin, pitkät kuidut. Kiuaskuitu 3,5 m ja muut 2,5 – 3,5 m.
  • 1+7 -kuituinen kattovalaisin, pitkät kuidut. Kiuaskuitu 3,5 m ja muut 2,5 – 3,5 m.
  • 1+10 -kuituinen kattovalaisin, pitkät kuidut. Kiuaskuitu 3,5 m ja muut 3,5 – 4,0 m.

Kuituvalaisin kiuaslinssillä sisältää kuivantilan projektorin, joka voidaan asennetaa esimerkiksi saunan seinän taakse tekniseen tilaan, pesuhuoneen kattoon tai pukuhuoneeseen välikattoon tarkistusluukun taakse. Projektori on äänetön. Kattokuituvalaisimen projektorin voi asentaa myös saunatilaan lauteiden alle, huomioi kuitupituuksien riittävyys.

Kuiduilla toteutettu saunan kattovalasin on pitkäikänen ja huoltovapaa ratkaisu. Sen valoteho säilyy pitkään esim. ledeillä teteutettuun verrattuna.

 

Asiakashyödyt

  • Vapaa sijoittelu saunatilassa
    • mahdollisuus korostaa yksityiskohtia kuten kiukaan taustan koristekiviverhoilua, kiuasta tai luoda näyttävä tähtitaivas

 

  • Hyvä valoteho
  • Pitkäikäinen polttimo ja muuntaja (ei muita käytössä kuluvia osia) Molemmat ovat tarvittaessa vaihdettavia.

Toimitussisältö

  • Asennusvalmis valaisinpaketti, sisältää roiskevesisuojatun projektorin, kuitunipun, kuitujen kiinnitysrenkaat ja kiuaslinssin
  • Kuitujen määrä ja pituudet valittavissa saunakoon mukaan 1+4, 1+7 ja 1+10 (vakiosarjat), tilauksesta isommat tähtitaivas- ja erikoiskuitusarjat