Saunavalaisimet luovat tunnelman saunaan!

Saunan valaisemiseen kannattaa panostaa, upea sauna näyttää vielä paremmalta oikein valaistuna ja vaikkapa lasiseinän läpi jo pesuhuoneesta katsottuna!

Saunan tunnelmalliseen valaistukseen sopii parhaiten epäsuora, puun pinnasta heijastuva valo. Viihtyisässä saunassa saunavalaisin ei näy. Valo tuodaan sinne missä sitä tunnelman ja turvallisuuden vuoksi tarvitaan!

Kuituvalaisin on suunniteltu  saunan korkeisiin lämpötiloihin, se toimii saunan valaistuskäytössä paremmin kuin kattoon sijoitetut ledit tai halogeenit. Kuidut kestävät hyvin saunan korkeita lämpötiloja ja ovat lähes vapaasti sijoiteltavissa saunatilaan, alas lauteen alle sijoitettava projektori antaa led polttimolle pitkän eliniän.

Kaikissa saunavalaisimissamme on valonlähteenä markkinoiden paras, pitkäikäinen ja laadukas Cree:n led-polttimo. Laudekuituvalaisimissa on kiinteä mekaaninen himmenin.

Saunan valaistus suunnittelu kannattaa hoitaa hyvissä ajoin jotta valaisimien vaatimat sähkönsyötöt ja katkaisijat saadaan asennettua oikeisiin kohtiin ja rakenteiden alle piiloon.

Saunavalaisin kätevästi lauteeseen integroituna

Sun Saunan suunnittelema saunan laudekuituvalaisin on helppo asentaa lauteen asennuksen yhteydessä. Jos sekä laude että saunavalaisin tulee meidän kauttamme, lauteen istuimen etureunaan on jo tehtaallamme jyrsitty valmiiksi kuitu-ura. Kuidut pysyvät näin kätevästi piilossa lauteen rungossa ja poissa siivouksen tieltä. Asentaessa täytyy vain määrittää ja porata kuitujen ulostulojen reiät lauteisiin.

Ratkaisussamme saunavalaisimen projektori ja muuntaja voidaan asentaa kätevästi saunan sisäpuolelle, lauteiden alle, jossa lämpötila ei nouse liian korkeaksi led-polttimolle. Sekä projektori että muuntaja ovat lämpö- ja roiskevesisuojatussa kotelossa (1P44-suojausluokitus). Laudekuituvalaisimen valoteho on säädettävissä valaisimessa valmiiksi olevan himmentimen avulla sopivaksi.

Sun Saunan saunan valaisimet ovat myös täysin äänettömiä ja uuden led tekniikalla varustetun kuituvalaisimen valoteho säilyy hyvänä pitkään! Valaisimen led polttimo on vaihdettavissa.

Valaisin on myös jälkiasennettavissa, sillä laudevalaisimen asennus ei vaadi paneeleiden vaihtoa.

Laudekuituvalaisinta on saatavana myös Plus-sarjana jossa on yksi 5 m lasikuitu kiuaslinssillä. Kattokuidun asentaminen vaatii paneeleiden irrotuksen.

Saunan kattovalaisin tunnelman luojana

Saunan valaisinmallistostamme löytyy ratkaisu myös saunan kattoon tulevalle valaistukselle. Saunan kattokuituvalaisinsarja sopii myös lisävalaistukseksi lauteeseen tulevalle kuitusarjalle. Useammalla kuidulla varustettu kattovalaisin voi toimia myös saunan päävalaisimena. Sitä voidaan käyttää tehostevalona kiukaan yläpuolella sekä sisutus- tai koristekiviseinien valaisemiseseen tai  sillä saat luotua omaan saunaasi vaikkapa näyttävän tähtitaivaan!

Saunan valaistussuunnitelma

Saunan valaistussuunnittelu kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen remontin tai uuden saunan rakentamisen aloittamista. Huolellisella suunnittelulla varmistetaan riittävä ja turvallinen valaistus sekä riittävät ja oikein sijoitellut sähkönsyötöt ja katkaisija paikat.