Saunan kiukaat

Oikeanlaisen kiukaan valitseminen on keskeinen osa saunan sisustusta. Kiukaan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tietenkin kiukaan tehoon ja käytettävyyteen, mutta myös sen ulkonäköön. Kiukaan valintaa voi tehdä niin ulkonäön kuin omien arvojensa ja mietymystenkin pohjalta. Toimitamme kaikkien kiuasvalmistajien kiukaita aina kilpailukykyiseen hintaan.

Kiukaan valinta

Suosittelemme, että kiukaan ja laudemalliston valinta tehtäisiin samaan aikaan, jotta ne sointuvat mahdollisimman hyvin yhteen. Kiukaan valinnan voi tehdä tehoa lukuunottamatta ulkonäön perusteella. Kiukaan ja lauteen muoto voidaan valita hyvin yhteensointuvaksi pintamateriaalin tai muodon perusteella. Pyöreä kiuas, moderni kantikas kiuas jne.

Kiukaan upotuskaulukset ja ohjauskeskukset

Nykyisin useimmat kiukaat ovat ohjattavissa ulkoisilla ohjauskeskuksilla, jotka ovat helppokäyttöisiä, kauniita ja mahdollistavat kiukaan integroinnin tai upottamisen lauteeseen. Lähes kaikille kiukaille löytyvät myös kiuaskohtaiset upotuskaulukset, joilla saadaan aikaan viimeistelty lopputulos. Sauna-asiantuntijamme tarkistaa kiukaan vaatimat turvaetäisyydet ja kiukaan integrointimahdollisuudet lauteeseen.

Kiukaan valaiseminen

Kiukaan valaisemiseen kannattaa kiinnittää myös huomiota. Oikealla valaisulla kiuas voidaan nostaa esille ympäristöstään ja antaa sille ansaitsemansa näkyvyyden. Suosituin ja helpoin kiukaan valaistus tehdään kattokuidulla kiukaan yläpuolelta.

Toimitamme kiukaita Harvian laajasta mallistosta, IKI-kiukaita, Mondexin, Helon ja Tulikiven kiukaita sekä Tähtisaunojen Magnum-kiuasmalleja. Kiukaita löytyy kerrotalosaunoista edustussaunoihin.

Kysy sauna-asiantuntijaltamme vinkkejä teille oikean kiukaan valintaan!

Kiuastoimitus sisältää tarjouksen tai erittelyn mukaisen kiukaan, ohjaimen ja termostaatin kaapeleineen.

Kiukaan syöttöjohto ei kuulu kiuastoimitukseen.

Asiakashyödyt

  • Sauna-asiantuntijamme tarkistaa kiukaan sopivuuden saunaasi
    • kiuas mahtuu sille varattuun tilaan (turvaetäisyydet)
    • kiukaan aukotus lauteeseen tehdään tehtaalla valmiiksi

Kiukaan ulkonäkö sopii valittuun laudemallistoon

Kiukaan mahdollinen valaistus mietitään samalla, näin kiuas ”nostetaan” arvoiseensa näkyvyyteen!

Hoito-ohjeet

Kiuaskohtaiset hoito-ohjeet