SunSauna haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman kattavan ja helpon suunnittelupalvelun. Tähän tarkoitukseen on kehitetty helppokäyttöinen saunansuunnittelutyökalu kotisivuillemme. Löydät työkalun kotisivuiltamme etusivun ylälaidasta Saunan suunnittelu välilehdestä.

Työkalulla pystyy yksinkertaisia askeleita ja opastusta noudattaen luomaan oman unelmiensa saunan. Saat esikatselussa valmiin 3D-kuvan saunastasi ja lähetettyäsi suunnitelmasi meille napin painalluksella, pystyy myyjämme antamaan sinulle tarjouksen suunnittelemastasi saunasta.

Suunnitteluohjelmaa on myös helppokäyttää unelmiesi toteuttajana, sillä se ei vaadi, että tiedät etukäteen esim. saunan mittoja. Ohjelma neuvoo ja opastaa sinua mieleisesi lopputuloksen ja haaveittesi toteuttamiseksi. Voit valita mieleisesi vaihtoehdot niin lauteisiin, paneeleihin, kiukaaseen ja muuhun mahdolliseen. Lisäksi aina voi jättää joitakin asioita vielä päättämättä ja tehdä toivomuksia lisätietokenttää, jolloin myyjämme osaa auttaa jatkossa.

Tässä oppaassa käydään läpi suunnitteluohjelman käyttö askel askeleelta.

Aloitetaan suunnittelu!

Löydät ohjelman osoitteesta www.sunsauna.fi ja sieltä alla olevan kuvan mukaisesti ylärivin Saunan suunnittelu – välilehden alta. Tässä suora linkki.

1 Laudemalliston valinta

Ensimmäinen vaihe on valita unelmiesi laudemallisto. Voit selailemalla käydä läpi SunSaunan eri laudemallistoja ja valita niistä mieleisesi. Kustakin mallistosta on myös pieni esittely ja tarkemman esittelyn löydät sivustomme tuotteet välilehden kautta. (http://www.sunsauna.fi/tuotteet-ja-palvelut/saunan-lauteet). Vaihtoehtoina ovat Classic, Relax, Wave, Elegance, Log, ja Swing mallistomme.

Kun olet valinnut haluamasi malliston paina ”Valitse tämä mallisto” – painiketta ja siirryt seuraavaan vaiheeseen.

2

Saunan mitat

Seuraavaksi on aika syöttää ohjelmaan saunasi mitat millimetreinä. Mittaaminen kannattaa tehdä aina huolella ja tähän saat myös apua ammattilaisiltamme. Samalla ohjelman sivulla valitaan myös Kiuas, jonka voit valita kattavasta kiuasvalikoimastamme. Vaihtoehtoisesti voit valita oman kiukaan ja syöttää sen tiedot lisätietokenttään.

3

Jos sinulla ei ole vielä tietoa tarkemmista mitoista, voit halutessasi painaa ”Minulla ei ole vielä pohjakuvaa eikä mittoja”-painiketta, jolloin ohjelma ohjaa sinut valitsemaan sopivan saunan käyttäjämäärän ja tätä kautta saat valmiin ehdotuksen mitoista. Valitse siis haluttu käyttäjämäärä ja paina ”Seuraava”-painiketta.

4

Jos valitsit saunan mitat käyttäjämäärän mukaan, etkä siis syöttänyt niitä itse, ohjataan sinut seuraavaksi valitsemaan laudemalli. Valinnan varaa on paljon, sillä erilaisia sijoittelutapoja kiukaalle, ovella ja lauteidenmuodolle on paljon. Valitse 1,2,3,4 kohdista esille erilaisia vaihtoehtoja. Kun olet tehnyt valintasi klikkaa mallin kuvaa ja saat vielä tarkempia tietoja. Tämän jälkeen voit siirtyä eteenpäin jälleen ”Seuraava” painikkeesta. HUOM! Jos etenit tätä kautta, etkä antanut mittoja itse, voit nyt siirtyä suoraan tämän artikkelin kohtaan 6 ”Projektin tiedot”.

5

2 Sijoittelu

6Jos syötit saunan mitat itse luo ohjelma seuraavaksi antamiesi mittojen perusteella pohjakuvan, johon seuraavaksi on tarkoitus sijoittaa saunan eri elementit.

Sijoita ensin ovi haluamallesi paikalle painamalla hiiren vasen nappipohjaan oven kohdalla ja vetämällä se sitten seinällä haluamaasi kohtaan. Kun ovi on halutussa kohdassa, Lukitse oven paikka ”Lukitse ovi”-painikkeesta. Tässä vaiheessa voit myös valita oven kätisyyden ”Oikea” tai ”Vasen” painikkeista.

Tämän jälkeen tilaan ilmestyy kiuas, jonka voit taas sijoittaa hiirellä raahaamalla kuten oven aikaisemmin. Huomaa, että kiuas siirtyy vain sallituille alueille oven sijainnista riippuen. Kiukaan aseteltuasi pitää se vielä lukita paikalleen ”Lukitse kiuas” – painikkeesta. Kiukaan sijainti määrittää yhdessä oven kanssa erilaiset mahdolliset laudevaihtoehdot, joten niiden sijoittamiseen kannattaa käyttää aikaa. Ohjelma tarjoaa aina automaattisesti sopivia laudemalleja valitsemiesi oven ja kiukaan sijoituspaikkojen perusteella.

HUOM! Voit aina halutessasi vapauttaa oven tai kiukaan uudelleen ja vaihtaa niiden asemaa. Kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jotta löytää mieleisensä pohjaratkaisun.

7

Oven ja kiukaan lukittuasi saat siis näkyviin erilaisia laudevaihtoehtoja edellisten sijainnin perusteella. Kun klikkaat vaihtoehtoja päivittyvät ne pohjapiirrokseen ja saat myös viitteellisen 3D-kuvanäkymän saunastasi. Kun olet kokeillut eri vaihtoehtoja ja päätynyt lopulta mieleiseesi ratkaisuun voit siirtyä eteenpäin ”Seuraava” -painikkeesta.

8

3 Saunan värimaailma

Seuraavaksi on aika valita saunasi värimaailma. Tässä vaiheessa sinun tulee valita käytettävä laudemateriaali, selkänojat ja väliritilät sekä seinien paneelit. Lisäksi pitää valita mihin suuntaan panelointi tehdään. Kaikki tapahtuu helposti vetovalikoista valitsemalla.

Aina valintasi jälkeen näet esikatselukuvasta tekemiesi valintojen viitteellisen kuvauksen. Kun siis vaihdat esim. valaistusta, päivittyy se automaattisesti esikatselunäkymään ja voit helposti vertailla eri vaihtoehtoja.

Taas kannattaa leikitellä eri vaihtoehdoilla ja hakea näin mieleistään ratkaisua. Lisätietoja eri materiaaleista saat verkkosivujemme tuoteosioista, mutta muista avata se eri välilehteen, jotta et siirry pois suunnittelusivulta.

Voit tässä kohtaa myös rastittaa halutessasi ruudun, jossa pyydät tarjouksen myös pesuhuoneen katon paneeleista. Kun olet tehnyt kaikki valinnat värimaailman ja materiaalien suhteen, voit siirtyä eteenpäin ”Seuraava”- painikkeen kautta.

9

4 Saunan valaistus

Seuraavaksi on aika valita saunan valaistus. Tämä onnistuu helposti valitsemalla erilaisista vaihtoehdoistamme haluttua vaihtoehtoa klikkaamalla. Samalla esikatselukuva päivittyy aina valitsemasi valaistusvaihtoehdon mukaan. Kokeile jälleen rohkeasti eri vaihtoehtoja.

Tässä kohtaa voit myös valita suunnitelmaan mukaan vesikiulun rastittamalla kyseisen kohdan Lisätietokentän yläpuolelta. Jos haluat vertailla valaistusta erimateriaalien kanssa, voit palata ”Edellinen” painikkeesta vaihtamaan värimaailmaa ja sen jälkeen taas tulla kokeilemaan niitä erilaisissa valaistusympäristöissä. Kokeilemalla löydät varmasti omat suosikkisi ja unelmiesi sauna on taas askeleen lähempänä.

Kun olet valmis siirtymään seuraavaan vaiheeseen, tapahtuu se jälleen ”Seuraava” – painikkeen kautta.

10

5 Lasiseinä/lasiovi

Valaistuksen jälkeen on aika valita saunaasi sopiva ovi. Vaihtoehtoja on useita ja jälleen kannattaa kokeilla monia eri vaihtoehtoja ennen lopullista ratkaisua. Pyydä tarvittaessa apua lisätietokentän kautta tai ota yhteys myyjiimme. Aloita valitsemalla oikealta ylhäältä haluttu ovityyppi. Voit toki myös valita itse hankitun oven ja siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen.

Valitessasi lasiseinän/karmiton ovi vaihtoehdon näet vasemmalla suunnittelukuvan mitoilla mahdollisesta toteutuksesta. Tämä kuva vastaa aikaisemmin tekemiäsi valintoja oven sijainnin suhteen. Liikutteluvaraa eripintojen suhteen on siis vain aikaisempien valintojen mukaan. Palaa halutessasi takaisin pohjapiirrokseen suunnitelmien muuttamiseksi lasiseinän tai oven suhteen ”Edellinen”- painikkeesta.

11

Voit halutessasi poistaa osia lasiseinästä klikkaamalla valkoisia ympyröitä suunnittelukuvassa. Osien takaisin lisääminen onnistuu yhtä helposti. Oven kätisyyden muuttaminen on tässä kohtaa myös edelleen mahdollista ”Oikea” tai ”Vasen” painikkeista vasemmalta alhaalta.

Lisäksi voit valita erilaisista värivaihtoehdoista Oven ja lasiseinän suhteen. Se tapahtuu helposti klikkaamalla haluttua väriä, jolloin valittu väri aktivoituu oranssilla reunuksella. Samalla väri päivittyy myös suunnittelukuvaan.

Karmillinen ovi vaihtoehto tuo esikatseluun karmillisen ovemme, mutta muita muutoksia siihen ei voi tehdä.

12

Kun olet tehnyt valintasi oven ja lasiseinän suhteen lopullisiksi, voit siirtyä eteenpäin painamalla ”Seuraava”-painiketta.

6 Projektin tiedot

Loppusuora häämöttää ja on aika lisätä vielä muutama maininta projektista, jotta myyjämme osaa antaa mahdollisemman hyvän tarjouksen ja suosituksia projektiisi liittyen.
Sinun tulee valita vetovalikosta projektin tyyppi eli onko kyseessä Uudisrakennus-, remontti vai laajennuskohde. Tämä vaikuttaa omalta osaltaan saunan suunnitteluun ja asiantuntijamme pystyy neuvomaan ja opastamaan parhaan mahdollisen lopputulokset aikaansaamiseksi.

Voit antaa tässä kohtaa ajattelemasi toimitusviikon, jos sinulla jo sellainen on mielessäsi. Se on helppo valita klikkaamalla toimitusviikkokenttää ja sieltä valita haluttu toimituspäivä.

13

Lisäksi jälleen on mahdollista antaa lisätietoja ja toiveita kohteestasi. Kun olet valmis, voit siirtyä viimeiseen kohtaan ”Seuraava”-painikkeen kautta.

7 Yhteystiedot

Jäljellä on enää yhteystietojen syöttäminen. Täytä jokainen kohta huolella, jotta voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisimman hyvin projektin aikana. Voit myös valita haluatko tarjouksen sähköpostiisi vai suoraan SunSaunan myymälään, jossa voimme käydä tarkemman keskustelun suunnitelmasta.

14

Kun olet täyttänyt yhteystiedot voit vielä käydä ”Edellinen”-painikkeen kautta varmistamassa, että kaikki on suunnitelmassasi kuten pitää. Varmistettuasi tietojen paikkansapitävyyden paina ”Seuraava”-painiketta ja suunnitelmasi lähtee meille. Annamme sinulle tarjouksen suunnitelmasi perusteella mahdollisimman pian.
Voit tämän jälkeen halutessasi jatkaa suunnittelua alusta ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja pyytää myös niistä tarjousta!

15

Yleistä ohjelman käytöstä

Suunnitteluohjelma on seitsemän vaiheinen ja sen käyttäminen on tehty hyvin yksinkertaiseksi eikä sinulla tarvitse olla kokemusta suunnitteluohjelmien käytöstä!

Ohjelma toimii selaimessa, joten älä päivitä sivua suunnittelun ollessa kesken tai menetät työsi tallentamattomana. Pääset edelliseen vaiheeseen aina tarvittaessa ohjelman omia painikkeita pitkin.(Edellinen – Seuraava) Ohjelma tallentaa tekemäsi valinnat ja tiedot, joten siirtyminen edelliseen ja seuraavaan vaiheeseen käy helposti ja vaivattomasti.

Suunnitelmaa tehdessäsi ohjelma muistuttaa sinua oleellisista ja tarvittavista tiedoista suunnitelman edetessä. Et siis voi unohtaa jotakin tärkeää, sillä ohjelma antaa automaattisesti tiedot puuttuvista kohdista tai estä esimerkiksi kiukaan mahdottoman sijoittamisen oven kohdalle.

Kannattaa aina muistaa, että SunSaunalta saat aina asiantuntevaa apua myyjiltämme myös suunnitteluohjelman käytössä. Ota siis rohkeasti yhteyttä ongelmatilanteissa.

Ohjelma antaa ehdotuksia aina edellisten antamiesi arvojen mukaan, joten vaihtoehdot kasvavat esim. suurempien saunojen kohdalla erilaisten laudemallien suhteen.

Aikaisempia artikkeleita osiosta ”Saunan suunnittelu”

Osa 1. Kustannukset

Osa 2. Kotikylpylän tilasuunnittelu

Osa 3. Kiukaan valinta

Osa 4. Lasiseinä saunaan

Osa 5. Laudemallin valinta

Osa 6. Valaistuksen valinta

Osa 7. Paneelin valinta

Suunnitteluohjelmaan