Saunan suunnittelun lähtökohtana voivat olla saunan mitat, jos tiedetään tarkalleen, minkä kokoiseen tilaan löyly- ja pesuhuone tulisi mahtua. Saunan ovi määrää paljolti suunnittelua valmiissa tilassa. Jos sinulla on saunan mitat, Sun Saunan saunan suunnitteluohjelma auttaa sinua tästä eteenpäin niin lauteiden, paneeleiden kuin lasioven valinnassa.

Ohjelman avulla valitaan ensimmäiseksi laudemallisto. Valittavana ovat ulkonäöltään eri tyyppiset Classic-, Relax-, Wave-, Elegance-, Log-, Swing- sekä Dura-mallistojen lauteet. Kun laudemallisto on valittu, syötetään ohjelmaan löylyhuoneen mitat: oviseinän leveys, syvyys ja korkeus sekä oven leveys.

Kiukaan tyyppi ja lisätiedot valitaan alasvetovalikosta tai lisätään lisätietokenttään, halutessasi teemme sinulle tarjouksen myös kiukaasta. Kokeile kiukaan ja oven paikkaa hieman siirtämällä miten niillä voidaan vaikuttaa laudemallin valintaan. Ohjelma antaa laudemalliston mukaiset laudemallivaihtoehdot, joista voit valita omaan saunaasi parhaiten istuvan sijoittelumallin.

Mikäli sinulla on oma pohjakuva saunasta doc-, pdf- tai jpg-muodossa, voit ladata sen tässä vaiheessa suunnitteluohjelmaan lisätiedoksi.

 

Saunan värimaailma

Saunan värimaailma määräytyy lauteiden ja paneelien materiaalivalintojen mukaan. Saunan suunnitteluohjelma näyttää kunkin laudemalliston materiaalivaihtoehdot pudotusvalikossa, josta voit valita mieleisesi. Samoin valitaan myös seinien ja katon paneelimateriaali sekä paneloinnin suunta; joko pystyyn tai vaakaan. Ohjelman esikatselukuvassa näet eri materiaalien vaikutuksen saunan yleisilmeeseen.

Värimaailmavalikossa voit pyytää tarjouksen myös pesuhuoneen katon paneeleista täyttämällä tekstikenttään lisätiedot ja pesuhuoneen mitat. Monesti samaa kattopaneelia kannattaa käyttää löylyhuoneen lisäksi myös pesu- ja pukeutumistiloissa yhteneväisen ilmeen saavuttamiseksi.

Materiaalit lauteeseen, SunSauna

 

Saunan valaistus

Saunan suunnitteluohjelmassa valaistukseksi voit valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Laudevalaisin
  • Kattovalaisin
  • Laudevalaisin kiuaslinssillä
  • Laude- ja kattovalaisin
  • Hankin itse valaistuksen

Saunan valaistuksessa on yleistynyt energiatehokkaiden ledillä valaistujen kuituvalojen käyttäminen. Kuituvalot ovat vapaasti aseteltavissa löylytilaan ja ne ovat helpot asentaa. Olemme tehneet opastusvideon kuituvalojen asentamisesta, jonka voit katsoa tästä.

laudepaketti classic, l-malli

Valaistussuunnitteluvalikossa voit valita lisäksi myös kiinteän valaistun vesikiulun eli ns. löylynlähteen. Laudetasoon integroitu löylykiulu on näyttävä katseenvangitsija saunansisustuksessa. Löylynlähteen pohjassa on näyttävä kivikuviointi sekä kaksi paikkaa kuituvaloille.

Lasiseinän- ja lasioven valinta alkaa mittojen syöttämisestä ohjelmaan. Seuraavaksi tehdään valinta lasiseinän/karmittoman oven tai karmillisen oven väliltä sekä määritellään oven kätisyys. Värivaihtoehdot lasiseinäksi ovat pronssi, kirkas tai savunharmaa. Voit halutessasi jättää lisätietoja vapaaseen tekstikenttään.

Viimeisenä vaiheena suunnittelupalvelussa on yhteystietojen syöttäminen. Kun olet antanut tarvittavat tiedot ja lähettänyt lomakkeen, otamme suunnitelmasi käsittelyyn ja saat kustannusarvion näppärästi sähköpostiisi.

Näin helppoa on unelmiesi saunan suunnittelu Sun Saunan suunnitteluohjelmalla.

Siirry ilmaiseen saunan suunnitteluohjelmaan