Saunan valaistus

Sun Saunan saunavalaisimet – Saunatunnelmaa uusimmalla tekniikalla

Saunavalaisin

Saunan valaistukseen kannattaa panostaa, upea sauna näyttää vielä paremmalta oikein valaistuna ja vaikkapa lasiseinän läpi jo pesuhuoneesta katsottuna!

Saunan tunnelmalliseen valaistukseen sopii parhaiten epäsuora, puun pinnasta heijastuva valo. Viihtyisässä saunassa saunavalaisin ei näy. Kuituvalaisimilla valo tuodaan sinne missä sitä tunnelman ja turvallisuuden vuoksi tarvitaan!

Kuituvalaisimet on suunniteltu  saunan korkeisiin lämpötiloihin ja ovat lähes vapaasti sijoiteltavissa saunatilaan, alas lauteen alle sijoitettava projektori antaa led polttimolle pitkän eliniän.

Kaikissa saunavalaisimissamme on valonlähteenä markkinoiden paras, pitkäikäinen ja laadukas Cree:n led-polttimo. Laudekuituvalaisimissa on kiinteä mekaaninen himmenin.

Saunan valaistus suunnittelu kannattaa hoitaa hyvissä ajoin jotta valaisimien vaatimat sähkönsyötöt ja katkaisijat saadaan asennettua oikeisiin kohtiin ja rakenteiden alle piiloon.

Saunavalaisin lauteeseen integroituna

Sun Saunan suunnittelema saunan laudekuituvalaisin on helppo asentaa lauteen asennuksen yhteydessä. Jos sekä laude että saunavalaisin tulee meidän kauttamme, lauteen istuimen etureunaan on jo tehtaalla jyrsitty valmiiksi kuitu-ura. Kuidut pysyvät näin kätevästi piilossa lauteen rungossa ja poissa siivouksen tieltä.

Ratkaisussamme saunavalaisimen projektori ja muuntaja voidaan asentaa kätevästi saunan sisäpuolelle, lauteiden alle, jossa lämpötila ei nouse liian korkeaksi led-polttimolle. Sekä projektori että muuntaja ovat lämpö- ja roiskevesisuojatussa kotelossa (IP44-suojausluokitus). Laudekuituvalaisimen valoteho on säädettävissä valaisimessa valmiiksi olevan himmentimen avulla sopivaksi.

Sun Saunan sauna valaisimet ovat myös täysin äänettömiä ja uuden led tekniikalla varustetun kuituvalaisimen valoteho säilyy pitkään! Valaisimen led polttimo on vaihdettavissa.

Valaisin on myös jälkiasennettavissa, sillä laudevalaisimen asennus ei vaadi paneeleiden vaihtoa.

Laudekuituvalaisinta on saatavana myös +1-sarjana jossa on yksi 5 m lasikuitu kiuaslinssillä. Kattokuidun asentaminen vaatii kattopaneeleiden vaihdon.

Saunan kattovalaisin tunnelman luojana

Saunan valaisinmallistosta löytyy ratkaisu myös saunan kattoon tulevalle valaistukselle. Saunan kattokuituvalaisinsarja sopii myös lisävalaistukseksi lauteeseen tulevalle kuitusarjalle. Kattokuitua voidaan käyttää tehostevalona kiukaan yläpuolella sekä sisutus- tai koristekiviseinien valaisemiseseen
Suuremmilla kuitusarjoilla saat luotua saunaasi vaikkapa näyttävän tähtitaivaan! Perus kattokuituvalaisimien kuitumäärä valitaan saunan koon mukaan 1+4, 1+7 tai 1+10 kuituisista sarjoista.

Saunan valaistus suunnittelu

Saunan valaistussuunnittelu kannattaa ennen saunaremontin tai uuden saunan rakentamisen aloittamista. Huolellisella valosuunnittelulla tila saadaan ”hengittämään”. Valaistuksella korostetaan saunan kauniita yksityiskohtia ja saadaan värit ja muodot näkyviin. Oikea-aikaisella valaistuksen suunnittelulla varmistetaan myös riittävät sähkönsyötöt ja oikein sijoitellut valokatkaisijoiden paikat.