• Mitä remontti pitää sisällään? (Uusitaanko vain lauteet, paneelit ja kiuas vai tehdäänkö kokonaisvaltaisempi märkätilojen remontti jossa esimerkiksi myös oviseinä ja samalla kylpyhuoneen laatoitus puretaan ja vaihdetaan?)
  • Mikä on remontin kokonaisbudjetti? (Ensimmäiseen kysymykseen vastaaminen auttaa hahmottamaan kokonaisbudjetin täsmällisemmin tarpeen mukaan!)
  • Remontin aikataulutus ja työvaiheet?  Jos kyseessä on kokonaisvaltainen saunaremontti siihen sisältyy ainakin seuraavat työvaiheet:
    • Vanhan saunan purkaminen: Lauteiden, paneeleiden, tuuletusrimojen ja höyrynsulun purkaminen. Mikäli myös lattia, saunan ja pesuhuoneen väliseinä sekä kylpyhuoneen puolen laatat uusitaan pidentää tämä purkutyön aikaa!
    • Uuden rakentaminen: Tyypillisesti lähdetään liikkeelle kylpyhuoneen puolelta, siirtyen kohti saunaa. Ensimmäisenä tehdään lattiat kuntoon kylppäriin sekä saunaan, eli purkamisen jälkeen lattian tasoitus, mahdolliset kaadot, vesieristys, laatoitus ja saumaus. Saunan puolella seuraava työvaihe on eristystyöt, panelointi ja lopuksi lauteiden ja kiukaan paikalleen sijoittaminen.
    • ”Optimitilanteessa” saunaremontin kestoaika on noin viikon, josta purkutyö vie 1 päivän. Eristystyö, tuuletusrimojen laittaminen ja panelointi 1-2 päivää ja lopuksi lauteen, laudevalaisimen sekä kiukaan asentaminen 1 päivän. Mikäli väliseiniä puretaan, sisääntulon- ja poistoilman paikkoja muutetaan sekä saunaan vedetään sähköjä esimerkiksi kuituvaloille kannattaa kokonaisuuteen varata hermoja säästääkseen 2 viikkoa!

 

Mitä tehdä itse ja mitä jättää ammattilaisille?

Jotta esimerkiksi saunan ja pesuhuoneen uusi lattia täyttää rakennusmääräykset, kannattaa se sekä lattian vedeneristystyöt jättää ”alan ammattilaiselle”.  Luonnollisesti myös kaikki sähkötyöt (sähköt kuituvaloille, mahdollinen uusi sähkön paikka kiukaalle) ja niihin liittyvät kytkennät on hyvä ulkoistaa osaavalle sähkärille. Suosittelisin myös tekemään seinien osalta eristys- ja koolaustyöt ainakin yhdessä ammattilaisen kanssa, varsinkin jos on ensi kertaa remontoimassa. Samalla kertaa hoituu kätevästi myös viimeiset työvaiheet eli lauteen, laudevalaisimen ja kiukaan paikalleen laittaminen.

Suunnitteluvaiheessa myös me Sun Saunalla autamme mielellämme. Lähtökohdaksi suunnittelussa otetaan sinun toiveesi tulevan saunatilasi suhteen. Ottamalla tilasuunnittelun ammattilaisen mukaan projektiin jo varhaisessa vaiheessa projektia on suunnittelutyö nopeampaa ja helpompaa. Olemme suunnitelleet tuhansia saunoja, yhdessä varmistamme että mitoitus, materiaalit ja muut yksityiskohdat varmasti täsmäävät!

Tsemppiä alkaviin projekteihin, käyttäkää suunnittelussa apuna myös Sun Saunan suunnitteluohjelmaa (linkki), sen avulla voitte jättää myös yksityiskohtaisen tarjouspyynnön toiveidenne mukaisesti Kotikylpylä-kokonaisuudesta!