Vuoden 2015 saunatrendejä ovat olleet sävytetyt ja selkeälinjaiset laudemallit sekä paneelit. 

Paneelien kohdalla tämän on tarkoittanut erityisesti terävien STS-pointtisten paneelien yleistymistä. Teräväreunainen paneeli tuo raikkaan ja särmikkään ulkonäön, kun se vielä valaistaan hyvin pontin vastaisesta suunnasta.

Sävyttäminen tapahtuu useimmiten harmaan tai mustan sävyillä, mutta nyt on sävytetty pintoja myös aivan vaaleilla sävyillä. Vaalealla sävyttäessä on tärkeää muistaa myös käytön aiheuttama kulutus. Seinissä vaaleat sävyt ovat hyvä ja raikas ratkaisu, mutta lauteen sävyttäminen valkoiseksi vaatii käyttäjältä erityistä huolellisuutta. Silti on myös hyväksyttävä, että lauteeseen tulee käytössä myöhemmin jälkiä.

Sun Saunan syksyn uutuutena on STS-ponttinen 145 mm leveä käsittelemätön haapapaneeli. Vaaleana tasasävyisenä materiaalina haapa sopii sävytettäväksi oikeastaan mihin sävyyn tahansa. Se on myös ainoa materiaali, josta saadaan myös aivan vaalea ja lähes luonnonvalkoinen sävy ilman, että lopputulos näyttää maalatulta.

Kun halutaan valkoinen tai hyvin vaalea seinäpaneeli, kannattaa käsittelemätön haapa sivellä esim. Supi Paneelin suoja-aineella. Siihen on lisätty hieman valkoista sävyä ja näin haapa pysyy pitkään kauniin vaaleana, eikä kellastu ajan myötä.

Lauteissa selkeälinjaisuus on tarkoittanut hieman leveämpiin laudelautoihin siirtymistä, mutta myös turhien pykälien ja kruusailujen vähentämistä. Tässäkin voidaan todeta, että yksinkertainen on kaunista ja kestävää. Sun Saunan laudemallistossa trendit näkyvät uusina Log- ja Elegance mallistoina. Ne edustavat hieman leveämpää laudelautaa ja pelkistetympää linjaa, mutta kohtuus on myös säilytetty. Näin uutuudet sopivat myös pienempiin saunatiloihin.

Molemmat mallistot valmistetaan mittatilaustyönä ja tietenkin irrotettavin lauderallein. Etenkin leveistä ja paksuista laudemateriaaleista valmistetuissa lauteissa pestävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Leveistä ja paksuista lauderalleista tulee herkästi niin painavia, että niiden irrottaminen ja peseminen on mahdotonta. Sun Saunan kaikissa laudemalleissa ja mallistoissa lauteet ovat irrotettavia ja ympäripestäviä.

Petikon myymälässämme on esillä uusi malliryhmä, jossa on vaaleat haapapaneelit 15 * 145 STS ponttisena ja Log-laudemalli hiilenharmaaksi sävytettynä. Kokonaisuuteen kuuluu myös tyyliin sopiva Tulikiven Rae kiuas.

log laude, kuusi, paneeli kuusi