Asuntomessut järjestetään 2016 Seinäjoella Pruukinrannassa Kyröskosken tekojärven rannalla 8.7.-7.8. Asuntomessualue sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Messualueella on esillä 43 kohdetta, 35 pientaloa, puukerrostalo, luhtirivitalo ja mm. uimaranta laitureineen. Sun Sauna on mukana messuilla kuudessa upeassa rakennuskohteessa.

Sievitalo ”Isoo” Pihlaja, kohde nro 37

Isoon Pihlajan saunassa on Sun Sauna Classic -malliston laude lämpökäsiteltyä haapaa, samoin saunan paneelit ovat 15×90 mm stp lämpökäsiteltyä haapaa. Kiukaana on Helo Rocher joka on upotettu jalkalauteeseen. Saunan ja pesuhuoneenvälissä on Sun Saunan tilaa avartava puolikorkea savunharmaa lasiseinä.

Isoon Pihlajan saunassa on Sun Sauna Classic malliston laude lämpökäsiteltyä haapaa.

Kuva: Seinäjoen asuntomessut 2016, kohde 37

Jetta-talo, Suola ja Pippuri, kohde nro 32

Jetta-talon saunassa on Relax -malliston pelkistettyä linjaa edustavat lauteet. Lauteet ovat 140 mm lämpökäsiteltyä haapaa joissa laudelauta on poikkeuksellisesti syvyyssuuntaisesti. Valaistuksena on käytetty uutta Sun Saunan led-laudekuituvalaisinta. Lauteisiin on integroituna Tulikiven Riite kiuas. Saunan ja pesuhuoneen välissä on Sun Saunan täyskorkea lasiväliseinä kirkkaalla lasilla. Lasit on kiinnetty lattiaan kiinnikkeillä jotka mahdollistavat lattian helpon siivottavuuden.

Jetta-talon saunassa on Relax-malliston pelkistettyä linjaa edustavat lauteet.

Kuva: Seinäjoen asuntomessut 2016, kohde 32

Kuusamo Hirsitalo, Nuuna-talo, kohde nro 40

Modernin Kuusamon hirsitalon saunan lauteiksi on valittu Sun Saunan Relax -malliston laude 140 mm lämpökäsitellystä tervalepästä. Alalaude jatkuu yhtenäisenä istuinlauteen alle peräseinään saakka, alalauteeseen on integroituna Ikikiukaan Kulma-IKI, jota ohjataan ulkoisella Wave-ohjaimella. Kattopaneelina on käytetty kirkasta haapasormipaneelia valkoiseksi sävytettynä. Kohteen on suunnitellut arkkitehti Seppo Mäntylä ja sisustanut kuusamolainen Sirkka-Liisa Murtovaara.

Kuusamo Nuuna, lämpöhaapalaude, Relax XL

Kuusamo Nuuna, lämpöhaapalaude, Relax XL

Kuvat: Kuusamo hirsitalo, Munna-talo, kohde nro 40

Lakeuden Jämerä Kutsu, kohde nro 43

Jämerän saunassa on leveästä 190 mm jättiläistuijasta valmistettu vastakkain istuttava ”seurustelulaude” Laude on Sun Saunan Relax mallistosta. Ovea vastapäätä on lauteisiinintegroituna Magnum kiukaan Original Malja. Valaistus on toteutettu Sun Saunan led -laudekuituvalaisimella + kiuaslinssillä. Sauna ja pesutiloja yhdistää puolikorkea hienosti puolikorkea kirkas Sun Saunan valmistama lasiseinä.

Jämerän saunassa on leveästä 190 mm jättiläistuijasta valmistettu vastakkain istuttava laude, paneeli 15x145 STS magnoliaa

Kuva: Seinäjoen asuntomessut 2016, kohde 43

Fiskarhedenvillan, Tupien Tupa, kohde nro 29

Tupien Tuvan lauteeksi on valittu Sun Saunan Relax -malliston L-laude leveää 140 mm lämpökäsiteltyä tervaleppää. Jalkalaude on tehty seiniin saakka ulottuvana myös istuinlauteiden alapuolelle. Saunan paneelina on lämpökäsitelty magnolia 15×145 mm sts-pontilla. Kiukaana on jalkalauteeseen integroitu Narvin Soft upotus kauluksella.

Tupien Tuvan lauteeksi on valittu Sun Saunan Relax-malliston L-laude leveää 140 mm lämpökäsiteltyä tervaleppää.

Kuva: Seinäjoen asuntomessut 2016, kohde 29

Passiivitalojen kosteusturvakoti, Casa del Muurimäki, kohde nro 26

Passiivitalon saunassa on vastakkain istuttava Relax –malliston laude leveästä 185 mm lämpökäsitellystä magnoliasta. Seinäpaneelina on sama eläväpintainen lämpökäsitelty magnolia 145 mm leveänä, hyvin tyyliin sopivalla terävällä sts-pontilla. Kiukaana Sawon Aries Wall. Saunan täyskorkea lasiseinä on Sun Saunan toimittama kirkkaalla lasilla.

Passiivitalon saunassa on vastakkain istuttava Relax –malliston laude leveästä 185 mm lämpökäsitellystä magnoliasta.

Kuva:Seinäjoen asuntomessut, kohde 26