Saunan viihtyisyyden lisäksi meille on tärkeää myös sen turvallinen käyttö. Riittävällä valaistuksella, kulutusta kestävien materiaalien käytöllä, lauteiden mitoituksella sekä turvallisuustuotteilla, kiuaskaiteilla ja nousujohteilla voidaan varmistaa, että saunominen tapahtuu turvallisissa olosuhteissa.

Kiuaskohtaisten suojaetäisyyksien noudattaminen on erittäin tärkeä paloturvallisuustekijä. Saunan suunnittelussa suojaetäisyyksien huomiointia ei pidä missään nimessä laiminlyödä. Suojaetäisyydet täytyy tarkistaa aina kun kiuas vaihdetaan remontin yhteydessä erilaiseen malliin. Meillä Sun Saunalla turvallisuusnäkökohdat ja suojaetäisyyksien noudattaminen kuuluvat luonnollisena osana laadukasta ja vastuullista saunan suunnittelutyötä. Palosuojaukset ja suojaetäisuudet varmistetaan kiuasvalmistajilta, koska ne vaihtelevat kiuasmallien mukaan.

Saunaan asennettavien sähkölaitteiden, kuten kuituvalaisimien projektorien, on täytettävä niille asetetut kotelointi- ja suojausvaatimukset. Pistorasioiden asentaminen löylyhuoneeseen on kiellettyä. Myös valaistuksen ohjauslaitteet on pääsääntöisesti asennettava löylyhuoneen ulkopuolelle.

Kiuaskaiteilla vähennät palovammojen riskiä

Paloturvallisuuden lisäksi on huomioitava myös saunan käyttäjäturvallisuus. Varsinkin lapsiperheissä ja senioriasunnoissa saunan turvallisuusominaisuuksien tärkeys korostuvat. Erinomainen sauna voi olla vieläkin mukavampi ja viihtyisämpi, kun sen turvallisuudesta huolehditaan lisäämällä saunan sisustukseen sopivia suojakaiteita ja käsijohteita. Sun Saunan asiantuntijat ottavat turvallisuuden huomioon laudesuunnittelussa suosittelemalla turvallisuutta lisääviä tuotteita.

 

Kiukaan ympärille kannattaa asentaa suojakaiteet, joiden avulla voidaan ehkäistä kiukaan päälle horjahtamiset ja muut mahdollisia palovammoja aiheuttavat tapaturmat. Sun Saunan mallistoista löydät kiuaskaiteet kaiken kokoisille ja –mallisille kiukaille. Tukevia kiuaskaiteita löytyy U-, L- ja pyöreän mallisena. Kiuaskaide on ehdoton turvavaruste saunaan, jossa on pienikin vaara horjahtaa kiukaalle. Kaide voidaan valmistaa myös mittatilauksena eri kiuastyypeille.

Lauteilla istumiseen tuo mukavuutta ns. jalkalaude joka toimii samalla suojakaiteena estämään ylälauteelta horjahtamista. Sun Saunan jalkalaudevalikoimasta löytyy yleisimpiin laudemalleihin sopivat lisäosat valmiina sovitusmitoilla jolloin ne katkaistaan paikanpäällä sopivaan mittaan.

 

Vältä voltit löylyssä

Palovammojen ohella liukastumiset ovat riski saunan käyttäjille. Käsijohteet helpottavat lauteille nousemista ja niiltä laskeutumista. Kuumentumaton puinen käsijohde on helppo asentaa saunaan myös jälkikäteen.

Märkä lattiapinta on usein hyvin liukas ja siksi märkätiloissa tulisi kiinnittää huomiota lattiamateriaalin kitkaominaisuuksiin. Oli saunassa sitten betoni-, kaakeli- tai puulattia, niin sen turvaominaisuuksiin voidaan vaikuttaa esim. pintakäsittelyllä, kuvioinnilla tai erilaisilla lattiaralleilla.

Turvallinen saunomisympäristö, josta tapaturmien riskit on minimoitu, tarjoaa parhaat puitteet rentoutumiselle. Hyvällä suunnittelulla ja Sun Saunan täydentävillä turvatuotteilla voit taata turvalliset löylyhetket omassa saunassasi.

Tutustu turvallisuustuotteisiimme »