Lämpökäsitelty magnolia materiaalina

Lämpökäsitelty magnolia on suuressa suosiossa sen elävän syykuvion takia, väri vaihtelee tummanruskeasta vaaleanruskeaan. Magnolia on astetta tummempi kuin lämpökäsitelty haapa tai tervaleppä. Suosiota lisää myös materiaalin leveys. Sekä paneelit, että laudemateriaalit saa paljon leveämpänä kuin perinteiset saunamateriaalit:

  • Laudelauta 28×185 mm
  • Seinä ja kattopaneelit 15×145 STS

Magnoliapaneelia ja laudelautaa käytetään lähes poikkeuksetta Sun Saunan Relax malliston saunoissa. Relax laudepaketin yhdistäminen leveään magnoliapaneeliin tekee saunakokonaisuudesta massiivisemman ja modernin.

Laajavuoren kylpylähotellin Ruususauna, Relax laude 185 mm ja paneelimateriaali 15x145 STS lämpömagnoliaa.
Laajavuoren kylpylähotellin Ruususauna, Relax laude 185 mm ja paneelimateriaali 15×145 STS lämpömagnoliaa.

Lämpöpuusta lisää

Lämpökäsiteltyä magnolia valmistetaan lämpöuunissa miedolla lämpötilalla, lyhyen ajan. Valmistusprosessissa käytetään ainoastaan lämpöä ja vesihöyryä. Kemikaaleja ei käytetä valmistuksen yhteydessä. Lämpökäsittelyssä puun lahon- ja säänkesto, sekä lämmöneristysominaisuudet paranevat ja kosteuseläminen pienenee. Korkeassa lämpötilassa pihka poistuu puusta. Samalla saadaan kaunis ruskea sävy.

Magnolia on Pohjois-Amerikasta peräisin ja sitä käytetään paljon sisustuksessa, mm. koristepuuna. Puun lämpökäsittely tehdään Suomessa ja Baltian maissa.

Lämpökäsitelty magnolia Sun Saunassa

Seuraavat kuvat Sun Saunoista, joissa käytetty lämpökäsiteltyä magnoliaa. Laudekuvia on toistaiseksi vähän, mutta saamme koko ajan lisää. Julkaisemme uusia kuvia Instagramissa. Voit seurata meitä siellä.

Magnolialaaude ja paneelit 15x145 STS. Valaisin ECO 32-kuituinen laudevalaisinsarja..
Magnolialaaude ja paneelit 15×145 STS. Valaisin ECO 32-kuituinen laudevalaisinsarja..
Lämpömagnolialaude, Sun Sauna Relax, seinissä ja katossa lämpöhaapapaneeli 15x68 STS.
Lämpömagnolialaude, Sun Sauna Relax, seinissä ja katossa lämpöhaapapaneeli 15×68 STS.
Magnoliapaneelit 15x145 STS ja Relax laude, jossa materiaali on jättiläistuijaa. Katossa Cariittin sarja ja lauteessa 32-kuituinen laudevalaisin, lauteessa valaistu Sun Saunan vesikiulu.
Magnoliapaneelit 15×145 STS ja Relax laude, jossa materiaali on jättiläistuijaa. Katossa Cariittin sarja ja lauteessa 32-kuituinen laudevalaisin, lauteessa valaistu Sun Saunan vesikiulu.
Seinissä ja katossa 15x145 STS lämpökäsitelty magnoliapaneelit. Lauteet Relax ja 185 jättiläistuijaa. Lauteessa 32-kuituinen laudevalaisin ja valaistu Sun Saunan vesikiulu. Lisäksi on Cariittin kattovalaisin 1+4 kuidulla.
Seinissä ja katossa 15×145 STS lämpökäsitelty magnoliapaneelit. Lauteet Relax ja 185 jättiläistuijaa. Lauteessa 32-kuituinen laudevalaisin ja valaistu Sun Saunan vesikiulu. Lisäksi on Cariittin kattovalaisin 1+4 kuidulla.
Seinissä magnoliapaneelit 15x145 STS. Lauteet Relax, lämpöhaapaa 140 mm. Kiuas Tulikivi Kuura 1. Valot ovat 32-ECO laudevalaisinsarja.
Seinissä magnoliapaneelit 15×145 STS. Lauteet Relax, lämpöhaapaa 140 mm. Kiuas Tulikivi Kuura 1. Valot ovat 32-ECO laudevalaisinsarja.

 

Paneelit lämpömagnoliaa 15x145 STS ja lauteet Relax XL, lämpöleppää. Valaistus Cariitti Linear.
Paneelit lämpömagnoliaa 15×145 STS ja lauteet Relax XL, lämpöleppää. Valaistus Cariitti Linear.
Magnoliapaneelit 15x145 STS seinissä ja katossa. Lauteet Relax, jättiläistuijaa. Laudevalaisinsarja 16-ECO ja jalkalauteessa valaistu Sun Saunan vesikiulu.
Magnoliapaneelit 15×145 STS seinissä ja katossa. Lauteet Relax, jättiläistuijaa. Laudevalaisinsarja 16-ECO ja jalkalauteessa valaistu Sun Saunan vesikiulu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suunnitteluohjelmaan