Laudemateriaalit

Sun Saunan laudemateriaalit ja paneelit:

Käytämme saunan laudemateriaaleina pihkaamattomia A-laatuisia lehtipuita. Suosituimmat saunan laudepuut ovat tällä hetkellä lämpökäsitelty haapa, lämpökäsitelty tervaleppä ja tervaleppä.

Log-lauteessa materiaalina on liimapuurakenteinen kuusi ja Dura mallistossa lämpökäsitelty mänty.

Käytetyin laudepuumateriaali on 28×90 mm , mutta leveämpiäkin on saatavana kuten 28×120 mm, 28×140 mm ja lämpömagnoliasta 30×180 mm

Laudetta valmistettaessa laudelaudat järjestetään siten että puulle ominaiset värierot pyritään minimoimaan.

Lauteiden rungot tehdään käyttöympäristön vaatimisten mukaisesti teräs- tai havupuurunkoisina. Lämpösitellyt laudemateriaali vaihtoehdot ovat suosittuja niiden hyvän käyttökestävyyden ja kauniin värinsä vuoksi.

Kaikki Sun Saunan käyttämä puumateriaali on A-laatuista ja puusepänkuivaa eli heti asennusvalmista ilman kosteuden tasaamista.

 

 • Jättiläistuija

  Jättilaistuija on erittäin kestävä ja suhteelisen pehmeä laudemateriaali. Tuijan väri vaihtelee sydänpuun tummanruskeasta pintapuun vaaleaan sävyyn. Selkeät värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän, ja puu kestää hyvin saunaolosuhteita. Tuija on arvostettu saunamateriaali jossa on miellyttävä tuoksu. Huokoisen rakenteensa ansiosta se on kevyttä eikä tunnu epämiellyttävän kuumalta.

 • Tervaleppä

  Tervaleppä on käytetyin laudemateriaali. Tervalepäppä on kaunis vaalea materiaali, jossa on hyvin maltillinen syykuvio. Lepän väri vaihtelee punertavasta punaruskeaan.

 • Lämpökäsitelty tervaleppä

  Lämpökäsitellyn puun väri on kauniin ruskea. Sävyerot ovat pienempiä kuin lämpökäsitellyssä haavassa. Lämpökäsitelty tervaleppä on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä.

 • Lämpökäsitelty haapa

  Lämpökäsitelty haapa on suosittu saunameriaali. Lämpökäsitellyn haavan väri on kauniin ruskea ja lauteen käsittely parafiiniöljyllä syventää vielä väriä. Selkeä syykuvio ja värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän. Lämpökäsiteltyhaapa on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä.

 • Lämpökäsitelty tervaleppä DARK

  Huom! Vain paneelina. Lämpökäsitellyn tervalepän väri on kauniin tummanruskea, lähes kahvinpavun sävyinen. Tumma lämpöleppä on erittäin kaunis saunansisustus materiaali. Puun sävyerot ovat pienempiä kuin lämpökäsitellyssä haavassa.

 • Lämpökäsitelty magnolia

  Lämpökäsitelty magnolia on upea saunan sisustus materiaali. Lämpökäsitellyssä magnoliassa on kaunis, erittäin elävä syykuvio johon moni tykästyy heti. Väri vaihtelee tummanruskeasta vaaleanruskeaan, mutta kokonaisuus on tummempaa kun lämpöhaavassa tai lämpölepässä. Tästä materialaista on saatavana leveää 140 mm paneelia ja 30×180 mm laudelautaa.

 • Haapa

  Käsittelemätön haapa on perinteinen saunanlaudemateriaali. Haapa on erittäin vaalea ja tasasävyinen materiaali. Haapaa on saatavana vain paneelina. (tilaustuote) Vaalean värinsä ansiosta haapa sopii hyvin sävytettäväksi ja sävytyksestä saadaan tasainen lopputulos. Haapaa voidaan käsitellä erilaisilla saunavahoilla ja sävytetyillä paneelinsuoja aineilla.

 • Lämpökäsitelty mänty

  Lämpökäsitelty mänty on kaikkein kestävin laudemateriaali. Selkeät värisävyjen vaihtelut tekevät puun pinnasta elävän. Lämpökäsiteltymänty on muotonsa pitävä, lahonkestävä ja myrkytön, sen valmistusprosessissa on käytetty vain vesihöyryä ja lämpöä. Lämpökäsitellyssä latvamännyssä on viisto oksaa, joka ei irtoa saunakäytössä. Pyrimme käytämään lämpökäsitetyä mäntyä esim. kaikissa taloyhtiöiden ja uimahallien lauteissa. Lämpökäsiteltymänty on myös mökkilauteen ykkösvaihtoehto.