Suunnitteluohjelma on ollut Sun Saunan sivuilla jo vuodesta 2002. Nykyinen ohjelma on versio numero 4. Ohjelman avulla asiakas saa suosikkimallista kustannusarvion, pohjakuvan ja 3D kuvan muutaman päivän sisällä. Suunnitelma on ilmainen, eikä velvoita tilaukseen. Kesällä 2014 julkaisemme uuden suunnitteluohjelman. Tässä artikkelissa käydään läpi koko suunnitteluohjelman prosessin läpi.

Siirry suunnitteluohjelmaan >

1. Aloitus – valitse tuoteryhmät

Kun käynistetään ohjelman, niin ensin tulee valikko, jossa on neljä Sun Saunan päätuotetta: laude, lasiseinä, valaistus ja paneelit. Tuotteet ovat valmiiksi valittuna, eli jos et tarvitse esim. valaistusta, niin voit pudottaa tässä vaiheessa sen pois.

2. Saunan mitoitus ja kiukaan valinta

Seuraavaksi ilmoitetaan saunan sisämitat, oven leveyden ja kiukaan. Mittojen ei tarvitse olla tarkkoja mittoja, tarjousta voi tarkentaa myöhemmin, kun projekti edennyt tarpeeksi pitkälle. Jos valikossa ei ole sopivaa kiuasta, niin valitse lähin kiuasmalli ja ilmoita lisätietoihin kiukaan merkin. Lisätietokenttä tulee seuraavassa valikossa.

suunnitteluohjelma 2

3. Laudemallin valinta

Nyt kun saunan mitat ja kiuas ovat tiedossa, suunnittelu voi alkaa. Ensin sijoitetaan ovi oikeaan paikkaan, sen jälkeen sijoitetaan kiuas. Kun molemmat ovat omilla paikoilla, niin oikeaan yläikkunaan tulevat niihin mittoihin ja kiukaaseen sopivat laudemallit. Voit kokeila vapaasti kaikkia mallia, valita voi vain yhden. Jos haluat tarjouksen useista malleista, niin etene koko prosessin läpi, sen jälkeen voit pyytää lisätarjouksia. Voit myös valita materiaalit.

suunnitteluohjelma 3

4. Lasiseinän suunnittelu

Lauteen jälkeen vuoroon tulee lasiseinän tai lasioven valinta. Nyt kun ovi on lukittu laudeosiossa, voidaan vaikuttaa sivulaseihin ja ylälasiin. Ne voi poistaa kokonaan, näin voit pyytää tarjouksen karmittomasta ovesta. Sivulaseja voi myös venyttää sivusuunnassa. Lasivärejä on kolme: pronssi, savunharmaa ja kirkas, lisäksi tarjoamme vihreän, satiinin ja sävysatiinilasit. Jos haluat lasiseinän tai oven erikoisväreillä, ilmoita siitä lisätiedoissa.

suunnitteluohjelma 4

5. Valaistuksen valinta

Seuraavaksi keskitytään valaistuksen valintaan. Valittavana on laudevalaisin, kattovalaisin ja sitten laudevalaisin kiuaskuidulla. Valita voi vain yhden valaistustyypin, mutta kirjoittamalla lisätietoihin voit pyytää vaikka laudevalaistusta kattovalaistuksen rinnalle. Jos haluat upottaa valaistun kiulun jalkalauteeseen, siitäkin on oma valinta. Suunnittelija ottaa sen toiveen huomioon.

suunnitteluohjelma 5